Norcem Brevik

Norcem og HeidelbergCement har ventet lenge på den formelle beslutningen om at karbonfangstanlegget i Brevik skal iverksettes. 14. desember ble anlegget, som er en del av det norske Langskip-prosjektet, vedtatt i Stortinget. Dette er en stor dag for Norcem, gledelig for betongbransjen og svært viktig for hele byggenæringen i Norge. Vi kan nå i fellesskap fortsette arbeidet for å nå målet om klimanøytral betong.

Prosjektet blir betegnet som det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne.  Gjennomføring av karbonfangst og lagring vil bidra til oppfyllelse av Parisavtalen, og etablering av verdens første fullskala karbonfangstanlegg i sementindustrien. Anlegget vil være til inspirasjon for mange – både i Norge og internasjonalt. Som Per Brevik og Kjell Skjeggerud sier på den korte videoen: " Vi var nok muligens litt sprø... folk lurte nok på hva vi hadde røyka den dagen...".

Nå er imidlertid ideen i ferd med å bli virkelighet og karbonfangst i sementfabrikken vil gjøre betong til det beste byggematerialet teknisk, økonomisk og miljømessig. Vi kan trygt si 'Look to Norway'.

Direktør for Bærekraft i HeidelbergCement NorthernEurope, Per Brevik informerer at arbeidet med det nye karbonfangstanlegget starter opp den 4.januar. Gjennomføringen av prosjektet er estimert til å ta ca 3,5 år å bygge og skal stå klart våren 2024. Les mer her

Les mer aktuelt her
  • Markedsblikk høsten 2022

Markedsrapport oktober 2022

20/10/2022|0 Comments

Markedsrapport fra Prognosesenteret oktober 2022 Prognosene for fabrikkbetong i denne rapporten er basert på aktivitetsprognoser fra 14. september. Det var særlig veisektoren som var ventet å sørge for investeringsveksten framover, [...]