Deichman

Brød & Miljø arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, Treindustrien, Innovasjon Norge, Tekna og NITO i partnerskap, Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Norsk Betongforening, Fabeko og Byggutengrenser i partnerskap.

Prosjektet som ble presentert spesielt på frokostmøtet 7. april er Deichman Bjørvika, som var et av de første FutureBuilt-prosjektene der lavkarbon klasse A ble brukt.

Se alle presentasjonene på video her

Presentert av:

Vetle Houg,  Byggutengrenser
Einar Hagem, Lund Hagem arkitekter og Marius Mowe, Atelier Oslo
Karin Synnøve Lund, Skanska Commercial Development
Jan E. Hjelle, FABEKO

Deichman Bjørvika er et prosjekt som er nyttig å se på i et klimaperspektiv, i tillegg til prosjektets spennende arkitektur. Ved å utnytte de termiske egenskapene i bygget blir energibruken redusert samtidig som man får et godt inneklima med god ventilasjon og stabil temperatur.
Deichman Bjørvika har utnyttet arkitekturen og den tunge konstruksjonen for å skape et smart bygg med lavt energibruk.

Programmet er utviklet i samarbeid med Byggutengrenser, Norsk Betongforening og Fabeko.

Jan E. Hjelle, daglig leder i FABEKO presenterer temaet: "Mer spenning i dekkene"
Bygg som er endringsdyktige og som lettere kan gis ny funksjon eller nytt innhold vil være en viktig faktor for å oppnå mer bærekraftige bygg. En måte å gjøre et bygg mer fleksibelt på er ved å bruke etterspente dekker. Det gir sterkere konstruksjon, tynnere dekker og større fleksibilitet for plassering av søyler. Teknikken er nå på fremmarsj i byggsektoren. Hva gir det av muligheter?

Les mer om innovative plasstøpte betongdekker i FABEKOs informasjonsmateriell

Les mer aktuelt her
  • Markedsblikk høsten 2022

Markedsrapport oktober 2022

20/10/2022|0 Comments

Markedsrapport fra Prognosesenteret oktober 2022 Prognosene for fabrikkbetong i denne rapporten er basert på aktivitetsprognoser fra 14. september. Det var særlig veisektoren som var ventet å sørge for investeringsveksten framover, [...]