FABEKO markedsrapport april 21

Prognosesenteret utgir to ganger hvert år en markedsrapport for FABEKO. Den nyeste rapporten ble utgitt 30. april og viser positiv utvikling for plasstøpt betong i årene framover. Rapporten kan lastes ned av FABEKOs medlemmer.

Selv i Coronaåret 2020 var det høy byggeaktivitet og store produksjonsvolumer hos FABEKOs medlemmer. Noen prosjekter har blitt utsatt men vi ser at spesielt infrastruktur og anleggsmarkedet vil heve behovet for betong. En liten reduksjon i volum i 2020 vil bli kompensert av vekst i 2021 og framover. Når vi ligger så høyt i produksjon, er det naturlig med mindre korreksjoner slik vi har sett i 2019 og 2020.

Stadig mer bruk av lavkarbonbetong gjør at miljøavtrykker for betong går ned hvert år og oppstart av karbonfangst i sementfabrikken i Brevik vil sende miljøavtrykket videre nedover. Dette betyr at mer bruk av betong i årene framover er et godt miljøtiltak- både nasjonalt og internasjonalt.

Markedsrapportene ligger for nedlasting etter innlogging fra medlemmene. De som har problemer med tilgang, kan ta kontakt med oss i FABEKO ved å sende en epost til jeh@fabeko.no.

Les rapporten her

Les mer aktuelt her
  • Markedsblikk høsten 2022

Markedsrapport oktober 2022

20/10/2022|0 Comments

Markedsrapport fra Prognosesenteret oktober 2022 Prognosene for fabrikkbetong i denne rapporten er basert på aktivitetsprognoser fra 14. september. Det var særlig veisektoren som var ventet å sørge for investeringsveksten framover, [...]