Elektriske betongbil utslippsfri byggeplass

Elektriske betongleveranser er her

Dette er betonginnovasjon i verdenseliten. Når Bauma, Europas største utstilling for bygg- og anleggsbransjen, åpner dørene i München mandag, vil verdens første hybride betongpumpe bli presentert. Dette skjer samtidig som Retrofit-løsninger for ettermontering av elmotorer på eksisterende betongbiler lanseres. Dette er betongens bidrag til utslippsfrie byggeplasser som er ett av flere resultater av innovasjon for miljøets skyld.


På Fabrikkbetongkonferansen 5. april, ble de siste av teknologiløsningene for hybride betongbiler presentert. Bellona og Jørn Glad as ga innblikk i den Retrofit-løsningen som de sammen med NorBetong og Liebherr jobber fram denne våren. Omtrent samtidig sendte Betong Øst og Nordic Concrete Group ut melding om at de i samarbeid med det italienske selskapet Cifa lanserer verdens første hybride betongpumpe.
Det blir en spennende Bauma-messe for betongbransjen. Vi tipper at nye elektriske kjøretøyer, maskiner, betongbiler og betongpumper vil skape stor oppmerksomhet. Det er spesielt moro at det er de store norske fabrikkbetongbedriftene som er i front. Nyhetene slippes altså først i Norge, så internasjonalt. Dette er gode eksempler på de mange innovasjonene som skjer for betong.
Det blir en spennende vår!