Stappfullt EPD-kurs i Stjørdal

Etterspørselen etter miljødeklarasjoner for betong er sterkt økende og det var fullt hus på FABEKOs EPD-kurs i Stjørdal 15-16. januar. For å bruke dette nettbaserte verktøyet kreves opplæring og denne gangen var det tilbud om utvidet kurs over to dager.

I alt 27 personer deltok og de fleste av disse var med på begge dagene. Erfaringer fra tidligere grunnkurs er at deltagerne ønsker mer trening i bruk av verktøyet for å ta fram EPDer for flere ulike betongsammensetninger. Dette er grunnen til at årets kurs er utvidet.

Utfordringen for deltagerne nå er å bruke verktøyet jevnlig for å bygge videre på det de lærte på Scandic Hell Hotel. I tillegg til å ta fram EPDer som dokumentasjon til kunden, vil bruk av verktøyet også støtte bedriftens videre utvikling for å redusere klimagassutslipp fra betong. Norsk Betongforening har revidert sin publikasjon om lavkarbonbetong (NB37) i november 2019 og det nettbaserte EPD-verktøyet er en effektiv måte å vise hvordan betongprodusentene møte de nye grenseverdiene for lavkarbonbetong.